Безкоштовні оновлення на Windows 10 шкодять ринку ПК (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безкоштовні оновлення на Windows 10 шкодять ринку ПК (дослідження)

Технології&Авто
1345
Вихід нових версій Windows в розвинених країнах завжди розглядався як один з вагомих приводів придбання нового комп’ютера по вигідних акцій. Але коли Microsoft вирішила надавати власникам Windows 7 і 8.1 безкоштовне оновлення на Windows 10, покупка нового устаткування стала не такою затребуваною, тим більше що операційна система не відрізняється збільшеними вимогами до продуктивності.
Як стверджує аналітична компанія IDC, рішення про безкоштовне оновлення зумовило значне скорочення продажів комп’ютерів по всьому світу, а 2016 рік демонструє спад на значні 7,3%. Втім, скориговані підсумки року поки лише на 2% нижче попередніх прогнозів IDC, що є хорошим знаком, враховуючи, як багато користувачів відклали покупку нового комп’ютера і залишилися на колишній конфігурації завдяки плавному переходу на Windows 10.
«Фінансовий тиск на споживачів по регіонах і наявність таких альтернатив, як безкоштовний перехід на Windows 10 без поновлення ПК або вибір на користь нових мобільних пристроїв, продовжують стримувати поставки споживчих ПК. Подібним же чином значна частина підприємств поки лише придивляються до Windows 10, через що темпи покупок нових комп’ютерів до сих пір не стабілізували поставки комерційних ПК », – пояснює IDC.
Аналітичне агентство також відзначає, що протягом наступних чотирьох років ринок ПК продовжить падати. У 2016 році продажі настільних комп’ютерів досягнуть 103,3 млн одиниць, що складе 40,4% ринку ПК. До 2012 року ці показники оцінюються в 94,2 млн і 37,8%. Таким чином, щорічно ринок настільних комп’ютерів буде скорочуватися на 1,8% багато в чому через перехід користувачів на мобільні пристрої і гібриди.
Акція Microsoft за безкоштовним оновленню ліцензійних систем на Windows 10 закінчиться 29 липня, потім операційна система буде продаватися за повною ціною за $ 120. Багато підприємств уже відчувають Windows 10, тому в найближчі 12 місяців очікується зростання показників адаптації ОС.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас