Південнокорейська компанія відклала найдорожче IPO в цьому році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південнокорейська компанія відклала найдорожче IPO в цьому році

Фондовий ринок
324
Найбільше IPO в 2016 році, яке планувала провести південнокорейська Hotel Lotte, відкладено на тлі розслідування прокуратури. Спочатку компанія планувала залучити більше $ 4,9 млрд.
Південнокорейська компанія Hotel Lotte, що входить в Lotte Group, відклала IPO, яке могло стати найбільшим з осені 2015 року.
Рішення про відстрочення було прийнято на тлі розслідування прокуратури, пов’язаного зі звинуваченнями в розкраданнях і хабарах.
Як пишуть ЗМІ, останнім часом Lotte Group, крім розслідування, зіткнулася з ще рядом проблем. У листопаді компанія втратила своє найбільше джерело доходу, втративши ліцензії на здійснення безмитної торгівлі в ключовому для неї центрі Lotte World Mall.
Крім того, Lotte Group, яка є сімейним бізнесом, зіткнулася зі спробою «перевороту» – проти голови ради директорів Шин Донг Біна виступили його старший брат і батько.
Про те, що оператор готелів Hotel Lotte може залучити $ 4,9 млрд на найбільшому з осені 2015 року IPO, писав в травні Reuters. Джерела видання повідомляли, що для розміщення на біржі Hotel Lotte планує випустити близько 34,2 млн нових акцій (25% акціонерного капіталу після додаткової емісії), ще близько 13,65 млн паперів (10%), згідно з попередніми планами, планували продати поточні акціонери .
Орієнтовний ціновий діапазон повинен був, за даними співрозмовників Reuters, скласти від 97 тис. До 120 тис. корейських вон ($ 82,6-102) за папір.
Reuters тоді відзначав, що первинне розміщення акцій Hotel Lotte може стати найдорожчим з часів IPO Japan Post Holdings Co – материнської структури японської поштової служби Japan Post – в жовтні 2015 року. Уряд Японії тоді привернуло ¥ 1,44 трлн ($ 11,9 млрд), що зробило це IPO найдорожчим з вересня 2014 року, коли китайський інтернет-гігант Alibaba привернув на біржі $ 25 млрд.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас