Фінкомпаніям встановлено мінімальний розмір капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінкомпаніям встановлено мінімальний розмір капіталу

Фондовий ринок
757
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, встановила вимоги до мінімального розміру власного капіталу фінансових установ, що надають фінансові послуги.
“Фінансові компанії, які планують надавати один вид фінансових послуг, зобов’язані мати власний капітал у розмірі не менше 3 млн грн. Власний капітал компаній, які планують надавати два і більше видів фінансових послуг, не повинен бути менше 5 млн грн”, – йдеться в повідомленні регулятора.
Крім того, протягом усього терміну перебування інформації про фінансові компанії в Державному реєстрі фінансових установ, вона повинна виконувати вимоги до фінансових компаній, встановлені законодавством України.
Нацкомфінпослуг нагадує, що в разі порушення фінансовими компаніями вимог щодо розміру власного капіталу комісія направляє порушнику Розпорядження про усунення порушення з терміном виконання 15 робочих днів.
Якщо ж фінкомпанії надають до комісії клопотання про продовження терміну виконання такого собі розпорядження, крім інших документів, які аргументують необхідність такого продовження, фінансові компанії зобов’язані також надати на розгляд Нацкомфінпослуг план виконання заходів впливу щодо дотримання вимог до розміру власного капіталу.
При підготовці плану виконання заходів впливу щодо дотримання вимог до розміру власного капіталу фінансові компанії зобов’язані керуватися зразковим планом відновлення фінансової стабільності, оприлюдненому на офіційному сайті відомства.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас