Українці активно скуповують нерозмитнені авто: схеми і варіанти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці активно скуповують нерозмитнені авто: схеми і варіанти

Особисті фінанси
11122
За останні півроку потік оголошень про продаж нерозмитнених авто виріс на 20%, число закритих угод – на 30%, розповіла PR-менеджер OLX.ua Оксана Венгровська.
Про це повідомляє УБР.
“Вартість середньостатистичної нерозмитненої машини в травні склала $ 2,6 тис., що на 5% більше, ніж півроку тому. Жодна зі схем експлуатації нерозмитнених авто в Україні не є легальною. Виняток – тимчасове ввезення, при якому потрібно перетинати кордон кожні 5 днів “, – пише видання.
Найпоширеніша схема, по якій все-таки іноді виходить проскочити – це Стамбульська конвенція.
“У цьому випадку вас роблять співробітником або співвласником іноземної компанії, а куплений автомобіль реєструють на таку фірму. У цьому випадку автовласник їздить по Україні як співробітник іноземного підприємства”, – розповів автомобільний експерт Олексій Черняк.
Другий варіант – машина оформляється на резидента ЄС, а він нібито робить водія власником машини. В цьому випадку іноземець (так званий “держатель”) ввозить авто на територію України, після чого українець їздить на ньому по нашій країні. Тимчасовий облік можливий, якщо автомобіль буде ввезений нерезидентом, дозволяє експлуатувати техніку без виїзду за кордон до 1 року.
Нагадаємо, 31 травня Верховна Рада прийняла закон, який знижує акциз на імпортні старі автомобілі більш, ніж в 15 разів. Після підписання закону президентом більшість бензинових машин подешевшають від 2,3 до 4 тисяч євро. Ціна дизельних впаде на 3,9 тисячі євро. З’явиться можливість недорого узаконити автомобілі на іноземній реєстрації.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас