Facebook дозволяє завантажувати і переглядати кругові панорами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook дозволяє завантажувати і переглядати кругові панорами

Технології&Авто
355
У Facebook, нарешті, з’явилася підтримка завантаження і перегляду 360-градусних фотографій. Після зйомки такого фото або кругової панорами за допомогою стандартної камери смартфона або стороннього додатка користувачі тепер можуть завантажити результат прямо в соціальну мережу, де зображення буде перетворено в формат, зручний для перегляду в браузері або мобільному додатку.
Цей крок зроблений в рамках триваючої ініціативи компанії по перетворенню соціальної мережі в платформу, що підтримує контент з ефектом присутності. Facebook ще в минулому місяці повідомила про те, що в новинній стрічці з’явиться нормальна підтримка панорам. Тепер користувачі зможуть ідентифікувати такі знімки за допомогою іконки компаса у правому верхньому кутку зображення.
Все що потрібно далі, – натиснути на зображення і перетягуванням досліджувати оточення. Другий варіант – просто повертати смартфон для переміщення виведеної на екран області панорамної фотографії. Разом з підтримкою кругових відеороликів, яка була представлена ще в вересні минулого року, тепер з’явиться більше матеріалів, які можна буде переглядати на шоломах Oculus Rift або Samsung Gear VR.
Пройде якийсь час, поки користувачі почнуть активно використовувати панорамні фотографії, але Facebook вважає цей формат перспективним. Соціальна мережа фіксує, що такі фотографії дозволяють сильніше відчути знятий момент: будь то сімейні фотографії або ж опублікований космонавтом антураж МКС, знімок в Верховному суді США від журналістів The New York Times і так далі.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас