Розенко: Уряд розрахує мінімальну зарплату українців по-європейськи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко: Уряд розрахує мінімальну зарплату українців по-європейськи

Особисті фінанси
5464
Кабінет міністрів України планує розраховувати розмір мінімальної заробітної плати для громадян, спираючись на міжнародні норми і досвід європейських країн.
Про це заявив віце-прем’єр міністр України Павло Розенко на зустрічі з регіональним директором Міжнародного бюро праці для країн Європи та Центральної Азії Хайнцем Коллером, повідомляє прес-служба Кабміну.
Віце-прем’єр зазначив, що запровадження європейських стандартів у сфері праці та формування сучасного трудового законодавства є одним з пріоритетів чинного уряду.
“Прийняття нового сучасного Трудового кодексу, реформування системи управління фондами соціального страхування, реформування системи соціальних послуг в умовах децентралізації — це ті питання, які стоять сьогодні на порядку денному”, — сказав він.
Розенко також підкреслив, що найближчим часом на розгляд уряду буде внесено погоджений з соціальними партнерами проект Закону України “Про колективні договори і угоди” та укладено Генеральну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016-2017 роки.
Раніше глава ДФС Роман Насиров заявив, що мінімальна зарплата в Україні має бути підвищена до 5 тис. гривень.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас