Світові ціни на нафту продовжують знижуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на нафту продовжують знижуватися

Енергетика
708
Ціна “чорного золота” знижується через фіксацію прибутку інвесторами напередодні засідання ФРС США, повідомляє Прайм з посиланням на дані торгів.
“Станом на 13:37 вартість серпневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,96% – до 51,45 долара за барель, ціна липневих ф’ючерсів на нафту марки WTI – на 1,15%, до 49,98 долара за барель “, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що засідання американського фінансового регулятора відбудеться в середу, 15 червня. На ньому комітет з відкритих ринків прийме рішення про процентну ставку. Підвищення ставки сприятиме подорожчанню долара, що знизить ціни на нафту.
Незважаючи на те, що більшість аналітиків не очікують такого кроку, інвестори вважають за краще зафіксувати прибуток в умовах невизначеності, що залишається в цьому питанні.
“Здається, сьогодні інвестори взяли на озброєння вичікувальну тактику і дивляться, куди рушать ціни в короткостроковій перспективі. Більш довгострокова перспектива залишається бичачою, так як нафтовий ринок, по всій видимості, повертається в стан балансу”, – наводить газета The Wall Street Journal слова аналітика Global Risk Management Майкла Поульсена (Michael Poulsen).
Трейдери також стежитимуть за даними статистики числа бурових установок від американської нафтосервісної компанії Baker Hughes. Тижнем раніше число бурових установок в США збільшилася на 4 одиниці, або на 0,9%, і склало 408 одиниць. У річному вираженні показник знизився на 460 одиниць, або на 52,9%.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас