КС: виплата держдопомоги сім'ям з дітьми через "виникнення інших обставин" - неконституційна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КС: виплата держдопомоги сім'ям з дітьми через "виникнення інших обставин" - неконституційна

Особисті фінанси
370
Конституційний суд визнав неконституційним формулювання “у разі виникнення інших обставин” як причину для припинення виплат державної допомоги сім’ям з дітьми.
Про це сказав голова КС Юрій Баулін.
Суд вважає, що причини, за якими орган держвлади може відмовити сім’ї з дітьми у виплатах, повинні бути однозначно визначені в законі.
Існування в законі розмитого формулювання “у разі виникнення інших обставин” може привести до порушення прав громадянина на отримання держдопомоги при народженні дитини.
Таким чином, відповідно до закону, виплата допомоги при народженні дитини припиняється у випадках: позбавлення отримувача допомоги батьківських прав; відбору дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьків; тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання; припинення опіки або звільнення опікуна від його повноважень щодо конкретної дитини; нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини.
Рішення КС не підлягає оскарженню.
Як повідомлялося, глава представництва ЄС Томбінський виступає за продовження виплати соцдопомоги внутрішнім переселенцям під час перевірки отримувачів соцвиплат.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас