Ціна російського газу для України в III кварталі повинна бути нижче $177, - директор "Нафтогазу" Вітренко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна російського газу для України в III кварталі повинна бути нижче $177, - директор "Нафтогазу" Вітренко

Енергетика
702
Ціна російського природного газу для України в третьому кварталі 2016 року має бути нижче $ 177 за 1 тис. куб. м, вважає директор з розвитку бізнесу Національної акціонерної компанії (НАК) “Нафтогаз України” Юрій Вітренко.
На своїй сторінці в Фейсбук він зазначив, що 9 червня на німецькому ринку (хаб NCG) ціна на липень була нижче $ 173 за 1 тис. куб. м.
Ю.Вітренко звернув увагу, що ринкова ціна російського газу в Україні повинна визначатися за формулою “німецький хаб мінус транспорт до нього від кордону РФ-Україна”.
“Тому ми в таких умовах (ціна $ 177 на третій квартал – ред.) газ у” Газпрому “купувати взагалі не будемо. Весь необхідний газ купимо на європейському ринку. Благо з цим у нас проблем тепер ніяких немає”, – додав Ю.Вітренко.
Як повідомлялося, “Газпром” отримав лист “Нафтогазу України” про відновлення поставок російського газу в другому півріччі 2016 року і першому кварталі 2017 року. У листі НАК зазначає, що закупівля газу у “Газпрому” можлива, якщо російська компанія запропонує нижчу ціну, ніж європейські постачальники. “Нафтогаз України” вважає економічно обґрунтованою ціною газу від “Газпрому” ціну на рівні “хаб мінус транспорт”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас