Китайський рітейлер JD.com почав доставляти посилки за допомогою дронів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський рітейлер JD.com почав доставляти посилки за допомогою дронів

Технології&Авто
414
Китайський онлайн-рітейлер JD.com запустив службу доставки покупок за допомогою безпілотних літальних апаратів.
Дрони почали доставляти посилки в сільські райони провінції Цзянсу, включаючи околиці міста Суцянь, звідки родом засновник компанії JD.com Лю Цяндун.
Використання безпілотників дозволяє знизити собівартість доставки до менш ніж 0,5 юаня (7,9 американського цента), заявив заступник президента компанії Сяо Цзюнь.
На складі в Цаоцзі використовуються два дрона, які здатні доставляти до 200 посилок в добу, кожен раз перевозячи по 10-15 кг. Ці апарати розвивають швидкість до 54 км / год і можуть долати за політ близько 15-20 км. Негода їм не перешкода, при помірному дощі та вітрі до 8-10 м / с вони літають в звичайному режимі, сказав Сяо Цзюнь.
Дрони вміють самостійно завантажувати та розвантажувати посилки.
Технології безпілотних літальних апаратів дозволяють також значно скоротити час доставки. У гірських районах, де вантажівки на кілька десятків кілометрів шляху довелося б витратити 4 години, дрон подолає це ж відстань менше ніж за 10 хвилин.
Раніше новий спосіб доставки використовувався для перевезення посилок зі складу на склад, але не безпосередньо до покупця. Найближчим часом послуга може охопити й інші сільські райони, але для цього владі потрібно буде зняти заборону на польоти дронів на малій висоті.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас