Яким буде курс гривні до кінця року, – прогноз Dragon Capital — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яким буде курс гривні до кінця року, – прогноз Dragon Capital

Валюта
6355
Dragon Capital прогнозує невелике ослаблення валютного курсу і його повернення до позначки 27 грн/$ (-7,4% з поточних 25 грн/$ до кінця року.
Про це йдеться в коментарі інвестиційної компанії Dragon Capital.
“Волатильності валютного ринку сприятиме очікувана лібералізація суворих обмежень на обмін валюти і рух капіталу, хоча процес цей буде дуже поступовим. Таким чином, ми очікуємо невелике ослаблення валютного курсу і його повернення до позначки 27 грн/$ (-7,4% з поточних 25 грн/$ до кінця року”, – зазначила головний економіст Dragon Capital Олена Бєлан.
Водночас експерт вважає, що резерви НБУ будуть збільшуватися завдяки очікуваним траншам від офіційних кредиторів, включаючи третій транш МВФ у розмірі $1,0-$1,7 млрд у резерви НБУ, $1 млрд кредитних гарантій від США і €0,6 млрд від ЄС на підтримку бюджету (також враховуються в резервах Нацбанку).
“Таким чином, ми прогнозуємо зростання резервів НБУ до $16 млрд на кінець 2016 р. (+20% р/р), що буде відповідати 4,1 місяцям імпорту”, – сказала Бєлан.
Нагадаємо, у травні золотовалютні резерви Національного банку збільшилися на 2,2% м/м (+$0,3 млрд) до $13,5 млрд (+1,8% з початку року), що відповідає 3,4 місяцям імпорту товарів і послуг за останні 12 місяців.
На думку експертів Dragon Capital, факторами зростання резервів стали купівля НБУ валюти на ринку і чисті валютні запозичення держави на внутрішньому ринку.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас