Оточення Авакова отримало в користування вигідні родовища — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оточення Авакова отримало в користування вигідні родовища

Казна та Політика
1168
Пов’язані з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим компанії отримали в користування родовища корисних копалин в Україні.
Про це пишуть «Наші гроші».
Фірми, де співзасновником є житель Полтави Роман Дружбін, отримали доступи до родовища літію в Кіровоградській області, урану в Миколаївській області, нафти і газу в Харківській області.
Також 24 травня Київський апеляційний адміністративний суд зобов’язав Держекоінспекцію затвердити фірмі «Ангро Інвест» екологічні картки на вісім ділянок, що відкриває бізнесменам доступ до нафти і газу в Полтавській області.
Дружбін – це колишній бізнес-партнер по ТОВ «Центральна нафтогазотранспортна компанія» Олександра Павлюченка, якого в ЗМІ називають кримінальним «авторитетом» на прізвисько Саша Браслет.
Сьогодні Павлюченко є помічником нардепа з «Народного фронту» Ігоря Котвицького, який в свою чергу є давнім бізнес-соратником міністра МВС Арсена Авакова.
Котвицький прославився виведенням в минулому році $ 40 млн. Ці кошти раніше належали ТОВ «Крим Петролеум Компані», яка видобувала газ в Криму спільно з ТОВ «Кримтопенергосервіс» міністра екології Миколи Злочевського. що втік.
У середині 2000-х Павлюченко був помічником Злочевського.
Крім того, за даними «Дзеркала тижня», підконтрольне раніше Злочевського ТОВ «Ютекснафтогаз» останнім часом перейшов під контроль оточення Авакова.
Фірми Дружбіна надали Кіровоградському та Полтавському обласним радам лист-гарантію від гонконгської Eternity (Asia) Limited, яка обіцяла інвестиції в родовища. Засновником цієї фірми є офшор з Британських Віргінських островів «Trade delta ventures limited», а директором – житель Дніпропетровська Олександр Наумчик. Людина з таким ПІБ в 2007-2012 була помічником народного депутата від «Батьківщини» Дмитра Ветвицького. Це хрещений батько дочки Юлії Тимошенко – Євгенії. Ветвицький раніше очолював «Єдині енергетичні системи України», в 2011 році покинув фракцію «Батьківщина». Також до 2014 року в «Батьківщині» перебував Аваков.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас