Ректор-хабарник Мельник хоче повернутися в Податкову академію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ректор-хабарник Мельник хоче повернутися в Податкову академію

Кримінал
932
Колишній ректор Національної податкової академії Петро Мельник, якого звинувачували у хабарництві, за рішенням суду через виконавчу службу поновлюється на посаді.
«Сьогодні Мельник приніс до Ірпінської виконавчої служби відповідні судові документи для відновлення його на посаді ректора», – сказав співрозмовник.
У липні 2015 ірпінський міський суд зняв звинувачення у хабарництві з екс-депутата-регіонала Петра Мельника.
Навесні 2014 року правоохоронці затримали Мельника після повернення в Україну. 7 травня Апеляційний суд Києва знизив розмір застави для Петра Мельника з 30 млн грн до 600 тис грн. 12 травня Мельник сплатив заставу і вийшов на свободу.
Як повідомлялося, екс-ректор був затриманий 27 липня 2013 року працівниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів до вузу.
Печерський райсуд Києва 1 серпня 2013 обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. Мельнику було заборонено залишати місце проживання, за винятком ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування. 7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.
Мельник став першим високопоставленою особою і першим арештантом в Київській області, щодо якої було застосовано такий спецзасіб. Тим часом вже 9 серпня того ж року стало відомо, що він зник з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня екс-ректор був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.
Глава МВС Арсен Аваков 1 квітня 2014 року в Фейсбуці повідомив, що українські правоохоронці затримали П.Мельника в аеропорту після прибуття з Лондона.
Печерський райсуд Києва 2 квітня 2014 року виніс рішення про продовження П.Мельнику терміну утримання під вартою до 30 травня того ж року з можливістю внесення застави. 24 червня прес-служба МВС повідомила, що справу П.Мельника було направлено до суду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас