Апеляційний суд підтвердив ліквідацію "Банку Велес" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляційний суд підтвердив ліквідацію "Банку Велес"

Кредит&Депозит
196
Київський апеляційний адміністративний суд 26 травня 2016 підтвердив правомірність прийняття постанови правління Національного банку щодо ліквідації ПАТ “Банк Велес”.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Як зазначається, рішення суду набуло чиннсоті з моменту його проголошення.
У січні цього року акціонер банку “Велес” подав до Київського окружного адмінсуду позов про визнання недійсним та скасування постанови правління НБУ “Про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ “Банк Велес” і рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про початок процедури ліквідації цього банку.
Суд частково задовольнив вимоги акціонера, скасувавши рішення НБУ і ФГВФО по ліквідації ПАТ “Банк Велес”.
“Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, НБУ подав апеляційну скаргу до Київського апеляційного адмінсуду, який, розглянувши справу, підтвердив правомірність рішення НБУ щодо ліквідації ПАТ “Банк Велес”, – сказано в повідомленні.
Нагадаємо, НБУ 10 грудня 2015 прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ “Банк Велес” за здійснення ризикової діяльності та систематичні порушення законодавства в сфері фінансового моніторингу.
Такими були близько 90% всіх операцій, здійснюваних банком. За неповний 2015 їх обсяг перевищив 100 млн. дол. Крім того, значний обсяг операцій проведено з використанням підроблених документів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас