НБУ дозволив репатріацію дивідендів за 2014-2015 рр. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дозволив репатріацію дивідендів за 2014-2015 рр.

Фондовий ринок
671
Національний банк України (НБУ) з метою поліпшення інвестиційного клімату дозволив репатріацію дивідендів, нарахованих іноземним інвесторам за 2014-2015 рр., повідомляється на веб-сайті регулятора.
Відповідне рішення закріплене постановою правління НБУ №342 від 7 червня.
Норми по репатріації дивідендів вступають в дію 13 червня 2016 року.
Згідно з документом, повернути дивіденди за вказаний період за кордон зможуть емітенти корпоративних прав та акцій, за якими сплачуються дивіденди, або депозитарна установа, яка обслуговує рахунок в цінних паперах іноземного інвестора, або безпосередньо іноземний інвестор.
При цьому НБУ встановив граничну суму дивідендів, яку дозволяється повернути за кордон: на протязі календарного місяця вона повинна не перевищувати більшого із двох граничних значень – $ 1 млн (в еквіваленті) або 10% від загального обсягу дивідендів.
У разі якщо зазначені 10% перевищують $ 5 млн, максимальна сума репатріації дивідендів за місяць не може перевищувати $ 5 млн.
Крім того, для повернення за кордон дивідендів одна особа може вибрати тільки один уповноважений банк. Порядок його зміни аналогічний порядку, передбаченому для операцій з імпорту товарів.
“Таке рішення дозволить задовольнити потребу іноземних інвесторів в дивідендах, уникнувши при цьому надмірного тиску на міжбанківський валютний ринок. Надалі НБУ має намір дозволити репатріацію дивідендів за попередні роки до 2014 року, а також за 2016 рік”, – вказав регулятор в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас