Стало відомо коли завершиться будівництво мережі Wi-Fi в Київському метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо коли завершиться будівництво мережі Wi-Fi в Київському метро

Технології&Авто
479
Проект будівництва мережі Wi-Fi в Київському метрополітені, реалізований компанією “Фідомобайл” (під брендом “Москито-Мобайл”), повинен бути повністю завершено до кінця 2017 року, повідомив директор Київського інвестиційного агентства (КІА) Олег Містюк.
“До кінця наступного, 2017 року, метро має повністю завершити цей проект. Затримка практично на один рік сталася через поглиблення в проектну документацію, узгодження і бажання зробити все добре і правильно”, – сказав О.Містюк, додавши, що в тестовому режимі доступ до Wi-Fi вже діє на дев’яти станціях метро.
При цьому він вважає, що на роботу компанії “Фідомобайл” по будівництву мережі Wi-Fi не повинно вплинути прийняте Національним банком України (НБУ) 20 травня 2016 року рішення віднести Фідобанк до категорії неплатоспроможних, хоча заперечує право останнього перепродати проект.
“Я впевнений, що якби” Фідомобайл “захотів перепродати проект, знайшлося б, як мінімум, кілька бажаючих довести його до кінця. Муніципалітет в даному випадку не може, і не повинен брати участь в перепродажах. Я дуже сподіваюся, що ніхто не стане на зло муніципалітету перекуповувати у “Фідомобайл” проект з метою його закрити, в незалежності від того, яким чином споріднені структури ( “Фідомобайл” – ред.) потрапили в немилість Нацбанку “, – розповів О.Містюк.
При цьому він додав, що проект на поточному етапі повністю виправдав себе і є привабливим з точки зору маркетингу.
“Ми пережили ризиковий період, проект довів свою воcстребованность і те, що він технологічно можливий. А то, що він є ринково привабливим з точки зору маркетингу, було зрозуміло на зорі”, – резюмував О.Містюк.
Як повідомлялося, Київська міськдержадміністрація розпорядженням від 29 жовтня 2014 року визнала компанію “Фідомобайл” переможцем конкурсу на будівництво мережі WiFi в столичному метрополітені.
При цьому закінчити проект будівництва передбачалося до листопада 2015 року, мережа повинна бути обладнана на 52 станціях і 67,5 км ліній столичного метро, а також в 744 вагонах.
Раніше компанія “Москито-Мобайл” повідомляла, що мережа WiFi доступна в тестовому режимі на семи станціях метрополітену – “Хрещатик”, “Театральна”, “Золоті Ворота”, “Кловська”, “Площа Льва Толстого”, “Майдан Незалежності” і “ Олімпійська “.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас