Розробник створив чохол, що дозволяє запускати Android на iPhone (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробник створив чохол, що дозволяє запускати Android на iPhone (відео)

Технології&Авто
490
Розробник Нік Лі, який свого часу портирував ОС Windows 95 на розумні годинники Apple Watch, знову відзначився. Цього разу йому вдалося перенести повноцінну версію Android на iPhone. Відразу обмовимося, що для цього він використовував спеціальний роздрукований на 3D-принтері чохол.
Справа в тому, що Нік Лі вирішив скопіювати початковий код платформи Android Open Source Project (AOSP), щоб створити свою версію Android Marshmallow, сумісну з раніше купленою системною платою. Потім розробник пішов на сайт Thingiverse, знайшов там макет чохла для iPhone і роздрукував його на 3D-принтері. Після цього Нік Лі, використовуючи системну плату, батарею, що підвищує перетворювач напруги і резистор, зібрав легкий і компактний чохол.
Справедливості заради уточнимо, що перша версія чохла вийшла досить громіздкою і нагадувала типовий мобільний телефон з 2000-х. Але трохи поекспериментувавши з конструкцією, розробник зумів вийти на прийнятні розміри, порівнянні з тими, якими характеризуються сучасні чохли з вбудованими батареями. Також відзначимо додані ентузіастом роз’єми HDMI, USB і слот для карт SD.
Судячи з усього, записуючи відеоролик з демонстрацією свого саморобного чохла Лі упустив один з проміжних етапів збірки. Точніше кажучи, етап з розміщенням пластикової кришки між компонентами чохла і смартфоном iPhone.
На відео можна побачити, що для завантаження Android використовується спеціальний додаток Tendigi. Бруклінська компанія Tendigi, в якій Нік Лі займає посаду головного технічного директора, спеціалізується на проектуванні та розробці мобільних рішень. Сам додаток забезпечує зв’язок між чохлом і смартфоном, а також завантаження спеціальної версії Android на екрані iPhone 6S.
Розробнику знадобилося кілька днів, щоб домогтися показаного на відео результату. У той же час Лі визнає, що запропонований ним спосіб назвати практичним ніяк не можна. Проте, його експеримент наочно демонструє, що процедура запуску ОС Android, нехай навіть її переробленої open-source-версії, на флагманському смартфоні Apple iPhone вимагає максимум терпіння, винахідливості і фантазії.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас