Індійська влада все-таки вирішила зробити для Apple виняток з правил, - джерела — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індійська влада все-таки вирішила зробити для Apple виняток з правил, - джерела

Технології&Авто
535
Швидко зростаючий ринок смартфонів Індії не може не привертати увагу Apple. Однак виявилося, що потрапити туди купертинській компанії не так-то просто.
Відновлені iPhone влади країни ввозити і продавати заборонили, та й відкриття фірмових магазинів перешкоджають місцеві закони. Нагадаємо, що іноземним компаніям дозволяється відкривати в Індії торгові точки тільки в тому випадку, якщо не менше 30% компонентів, що використовуються в їх продукції, виробляються на території країни.
Спершу Департамент промислової політики та розвитку запропонував зробити для Apple виняток, оскільки її пристрої відносяться до категорії високотехнологічних. Однак міністр фінансів висловив свою незгоду з такою ідеєю. «Пропонуючи такий великий ринок іноземному постачальнику, справедливо очікувати, що він створить в Індії робочі місця. Інакше ми перетворимося на націю торговців », – заявив він минулого тижня. І ось після низки переговорів влади Індії, нарешті, владнали розбіжності і прийшли до рішення. Так стверджує видання The Times of India, що посилається на решту неназваних джерел.
Повідомляється, що Apple все-таки дозволять відкрити фірмові магазини в країні, але назавжди забути про закон компанії не вдасться. Послаблення для неї буде зроблено тільки на два або три роки, протягом яких їй доведеться вирішити питання про виробництво компонентів або продукції в Індії. Тим часом Apple вже зазначила, що почала закуповувати певну кількість зарядних пристроїв у місцевих постачальників.
До слова, днями також з’явилася інформація про те, що обличчям компанії в Індії стане зірка Боллівуду Шах Рукх Кхан (Shah Rukh Khan). Джерела обіцяють, що офіційно Apple розповість про це восени. Поки ж достовірно відомо лише те, що Тім Кук (Tim Cook) відвідав закриту вечерю в будинку знаменитості під час свого недавнього візиту в країну.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас