"Укравтодор" чекає додаткового виділення з бюджету 1,5 млрд грн на поліпшення стану доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" чекає додаткового виділення з бюджету 1,5 млрд грн на поліпшення стану доріг

Казна та Політика
183
Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) очікує, що незабаром з державного бюджету буде виділено додатково 1,5 млрд грн на поліпшення стану автомобільних доріг, і відповідна постанова буде прийнято урядом протягом двох тижнів.
“Процес надходження додаткового фінансування в 1,5 млрд грн на ремонтні роботи вже на фінальному етапі. Якщо Мінфін погоджує на початку наступного тижня проект постанови, то ми сподіваємося, що за тиждень-два постанову буде прийнято урядом”, – цитується в повідомленні “Укравтодору “в.о. його керівника Євген Барах.
За його інформацією, мова йде про ті засоби, що вдалося заощадити шляхом реструктуризації зовнішнього боргу “Укравтодору”.
Так, в поточному році державою було заплановано погасити дорожні кредити на суму 11,9 млрд грн, і на початку року Міністерство фінансів домовилося з деякими банками-кредиторами (Сбербанк, Citibank, NA London і Кредит Свісс Інтернешнл) щодо реструктуризації боргу з допомогою державних облігацій . Таким чином, як зазначає Держагентство, Україні вдалося заощадити левову частину запланованої на погашення суми – близько 5,5 млрд грн, і саме звідти Держагентство і намагається отримати додаткове фінансування в розмірі 1,5 млрд грн.
“Додаткове фінансування вкрай необхідно дорожньому господарству тому, що в цьому році державним бюджетом на експлуатаційне утримання передбачено тільки 2,5 млрд грн, а критична межа потрібного фінансування утримання дорожньої мережі становить близько 9 млрд грн”, – зазначив Е.Барах.
За його словами “Укравтодор” розглядає варіанти використання цих коштів і, швидше за все, вони будуть спрямовані на ремонт найбільш проблемних ділянок доріг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас