В Україні найдорожче вугілля в тарифі електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні найдорожче вугілля в тарифі електроенергії

Енергетика
1016
Ціна на енергетичне вугілля в Україні за формулою “вартість в порту Роттердам плюс вартість доставки в Україну” становить 63 долари за тонну.
Про це на своїй сторінці в Facebook з посиланням на дані ДП “Вугілля України” повідомив виконавчий директор ІК “Конкорд-Капітал” Андрій Герус.
“Є країни експортери вугілля – там видобувається вугілля. У таких ціна вугілля нижче. Є країни імпортери вугілля. У таких ціна вугілля вище. А є Україна, де ціна вище всіх”, – пише Герус.
Згідно з даними, найвища ціна вугілля серед країн-експортерів в Росії (Тихий океан) – 52,1 долара за тонну, серед імпортерів в Японії – 56 доларів за тонну.
Ціна вугілля за формулою Роттердам + складає 63 долари за тонну, в той час як ціна за тонну вугілля без формули складає 44,2 долара за тонну.
Нагадаємо, що в березні Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію.
Це ціна, по якій ТЕС продають електроенергію споживачам. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.
Згідно нової методики вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації обчислюється за формулою “вартість вугілля в порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас