Україна погодила тарифи на залізничні перевезення з Індії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна погодила тарифи на залізничні перевезення з Індії

Казна та Політика
314
Залізниці Грузії, Ірану, Азербайджану і України домовилися про єдиний тариф для вантажів, що прямують з Індії в Європу через ці країни.
Про це в ході Міжнародної транспортної тижні в Одесі заявив директор компанії Trans Kavkasus Terminals (Грузія) Леван Сулаберідзе.
Сулаберідзе підкреслив, що вартість перевезення на цьому маршруті – “історично мала”.
Приміром, на ірано-азербайджанському кордоні вже скасовані деякі збори для зазначених вантажів.
Відповідаючи на питання учасників 12-го конгресу Асоціації транспортно-експедиторських і логістичних організацій країн Південно-Східної Європи з приводу різної ширини колії в Грузії і Туреччини, він повідомив, що на території Грузії буде організовано перевантаження на інші візки.
Директор турецького підрозділу компанії M & M Militzer & Munch Костас Сандалчідіс в свою чергу наголосив на важливості такого проекту, враховуючи низку наявних в даному регіоні несприятливих політичних факторів, а саме – складні відносини між Туреччиною і Вірменією (прокладена між країнами залізнична гілка не функціонує), а також Вірменією та Азербайджаном. Ще одним негативним фактором, на цей раз економічним, він назвав відсутність повноцінного залізничного сполучення між Іраном і Азербайджаном.
Однак, за словами Сулаберідзе, сьогодні йде спорудження поромної переправи між іранським Амірабад і азербайджанським Алят.
Раніше повідомлялося про те, що Україна офіційно увійшла в Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут. Протокол про це був підписаний 17 травня, в Тбілісі. Крім того, була досягнута домовленість про зниження комплексної ставки за перевезення 40-футового контейнера (FEU) від станції Ізов до кордону з КНР (Достик) з $5559 до $ 3980.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас