Мінфін закриє можливість виводити гроші в низькоподаткові юрисдикції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін закриє можливість виводити гроші в низькоподаткові юрисдикції

Казна та Політика
930
Міністр фінансів України Олександр Данилюк обіцяє скоротити можливість для виведення грошей в 5-6 низькоподаткових юрисдикцій, таких як Австрія, Голландія або Люксембург, до кінця року.
«Сьогодні Міністерство фінансів без якої-небудь глобальної концепції робить кроки по скороченню можливостей для виведення грошей в низькоподаткові юрисдикції. Як це працює на практиці: гроші не йдуть безпосередньо в офшори, спочатку вони надходять в юрисдикції, з якими у нас двосторонні договори на пільгові умови. Це Голландія, Австрія, Люксембург і так далі. А ось вже після цього кошти надходять безпосередньо в офшори. Ось ми взяли на себе зобов’язання до кінця року закрити п’ять або шість таких юрисдикцій », – заявив міністр.
Олександр Данилюк впевнений, що країни з низькими податками погодяться на перегляд двосторонніх угод, так як взяли на себе зобов’язання боротися з ухиленням від оподаткування в рамках міжнародної організації ОЕСР.
«Всі підписанти до кінця 2017 повинні впровадити ці заходи. Тобто якщо за двосторонніми угодами присутні ставки нижче рекомендованих, вони зобов’язані будуть їх підняти. Це – двосторонній процес, просто ми рухаємося трошки швидше.
Міністр також прокоментував інформацію про його офшорні компанії, яка публікувалася в пресі. Він пояснив, що до призначення був керівником великого фонду, який працював в різних юрисдикціях, і існування офшорів було корпоративної необхідністю. «З дев’ятого року це питання закрите», – сказав міністр.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас