Експортом електроенергії в Білорусь займеться "Укрінтеренерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експортом електроенергії в Білорусь займеться "Укрінтеренерго"

Енергетика
114
Поставки електроенергії з України в Білорусь планується налагодити через держпідприємство “Укрінтеренерго”, повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.
“Одним з важливих питань, що обговорювалися під час зустрічі (глави Міненерговугілля України Ігоря Насалика та першого заступника міністра енергетики Білорусі Леоніда Шенцев 6 червня в Мінську – ред.) Є відновлення експорту електроенергії з України в Білорусь, яке було тимчасово припинено з листопада 2014 року… Сторони визначили, що поставки електроенергії буде здійснювати держпідприємство “Укрінтеренерго”, – зазначено в повідомленні.
У Міненерговугілля нагадали, що проект розпорядження Кабінету міністрів “Про збільшення потенціалу експорту електроенергії” зараз проходить процедуру узгодження в органах виконавчих влади, після його прийняття будуть визначені конкретні терміни і обсяги поставки в Білорусь.
Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКУ), відмовилася узгодити проект розпорядження Кабінету міністрів про скасування дотаційних сертифікатів при експорті електроенергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас