НБУ може продовжити основні валютні обмеження, - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ може продовжити основні валютні обмеження, - думка

Валюта
898
Національний банк України (НБУ) може продовжити основні валютні обмеження, термін дії яких закінчується 8 червня 2016 року, вважає глава правління Ідея Банку Михайло Власенко.
“Норма про обов’язковий продаж 75% валютної виручки, швидше за все, буде продовжена, оскільки тенденцію до зміцнення курсу гривні ще не можна вважати стійким довгостроковим трендом. Різке зменшення норми обов’язкової валютної виручки до відновлення фінансової підтримки країни з боку Міжнародного валютного фонду може знизити обсяги пропозиції валюти на ринку. Тому можна очікувати зниження цієї норми вже після отримання чергового траншу кредиту від МВФ “- цитує прес-служба банку Ідея банку М.Власенко.
При цьому банкір відзначив високу ймовірність того, що регулятор продовжить збільшення добових лімітів на продаж і зняття іноземної валюти з рахунків клієнтів банків.
“Поступова лібералізація добових лімітів на продаж і зняття іноземної валюти буде сприяти відновленню довіри до банків”, – сказав М.Власенко.
За словами банкіра, швидке введення антикризових заходів і поетапне зняття обмежень є найбільш ефективним режимом виходу з фінансової кризи. Однак черговість зняття обмежень залежить не тільки від стійкості економічного зростання і відсутності інших дисбалансів, але і від ситуації на глобальних ринках і ризиків для країн, що розвиваються, додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас