Штучний інтелект Google написав свою першу фортепіанну мелодію (аудіо) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штучний інтелект Google написав свою першу фортепіанну мелодію (аудіо)

Технології&Авто
1215
Останній проект машинного навчання Google створив свій перший твір мистецтва – 90-секундну фортепіанну мелодію, написану за допомогою «натренованої» нейронної мережі на базі всього лише чотирьох наданих нот. Оркестрування і барабани були додані вже пізніше для виразності.
Це перший повноцінний продукт програми Magenta, призначеної для створення творів мистецтва і музики за допомогою систем машинного навчання. Програма була представлена на недавньому фестивалі Moogfest.
Google розповіла про цілі проекту Magenta. Так, в довгостроковій перспективі компанія хоче розвинути створюване машинами мистецтво і побудувати навколо нього співтовариство художників і музикантів. Однак в короткостроковій перспективі це означає створення генеративних систем, які можна поєднувати з вже використовуваними людьми інструментами. «Ми почнемо з підтримки аудіо та відео, інструментів для роботи з форматами начебто MIDI, а також з платформ, які допомагають художникам взаємодіяти з моделями машинного навчання», – написала команда розробників Magenta.
Програма Google створена на базі системи з відкритим вихідним кодом TensorFlow. Вихідний код Magenta в майбутньому також планують опублікувати на GitHub. «Ми віримо, що ця сфера знаходиться в періоді свого становлення, і чекаємо її швидкого розвитку», – пишуть розробники.
Google вже не в перший раз експериментує зі створенням творів мистецтв за допомогою систем машинного навчання. Так, алгоритм DeepDream, спочатку розроблений для візуалізації дій нейронних мереж, став популярним інструментом для створення картинок – на його основі навіть була проведена виставка.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас