Facebook представила ШІ з «практично людським» рівнем розуміння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook представила ШІ з «практично людським» рівнем розуміння

Технології&Авто
630
Розробники з Facebook представили новий ШІ під назвою DeepText, який може розуміти написане користувачем практично так само точно, як і людина. Штучний інтелект здатний здійснювати кілька тисяч операцій по «розуміння» в секунду і підтримує більше 20 мов.
Інженери Facebook хочуть, щоб в кінцевому підсумку ІІ міг розуміти будь-який текст, на який він наткнеться. Завдяки цьому соціальна мережа зможе давати людям більше точні рекомендації – щодо як текстових заміток і статей, так і сервісів, доступних в соціальній мережі. Також Facebook могла б використовувати DeepText для виявлення спаму і образливих повідомлень і їх подальшої фільтрації.
Поки, правда, до цього справа не дійшла. Зараз DeepText може розуміти тільки контекст публікацій – тобто їх тему або спрямованість. Поки ШІ можна використовувати тільки в Facebook Messenger, де сервіс здатний, наприклад, зрозуміти запит користувача на виклик таксі, а також для виявлення користувачів в соціальній мережі, які намагаються щось продати, і подальшої рекомендації їм потрібних інструментів для торгівлі.
DeepText базується на технологіях глибокого навчання. Це дозволяє ІІ краще вловлювати зміст тексту. В майбутньому Facebook хоче використовувати свій продукт для кращого розпізнавання окремих людей, місць і подій, що згадуються в публікаціях – це дозволить компанії зробити рекомендації в соціальній мережі ще більш точними.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас