Xiaomi купила у Microsoft 1500 патентів для виходу на ринки розвинених країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi купила у Microsoft 1500 патентів для виходу на ринки розвинених країн

Фондовий ринок
544
Китайський виробник електроніки Xiaomi зробив ще один крок на шляху до виходу на ринок США, а також ринки інших регіонів за межами Піднебесної. Компанія оголосила про партнерство з Microsoft, яке включає в себе крос-ліцензійну угоду і договір про передачу прав на патенти, а також можливість установки продуктів Skype і Microsoft Office на пристроях Xiaomi.
Компанії повідомили, що починаючи з вересня, смартфони Xiaomi Mi 5, Mi Max і Mi 4s, а також більш дешеві моделі Redmi Note 3 і Redmi 3 будуть пропонуватися з попередньо встановленими програмами Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook і Skype.
«Microsoft продала Xiaomi близько 1500 першокласних патентів, які охоплюють різні технології, включаючи бездротовий зв’язок, відео, хмарні сервіси і мультимедіа», – пояснив ресурсу TechCrunch представник Xiaomi, додавши, що компанія останніми роками приділяє велику увагу придбанню і ліцензуванню патентів, а також реєстрації патентних заявок.
Якщо додати ТВ-приставку Mi Box на Android, створену Xiaomi в тісній співпраці з Google, а також патентну угоду з Qualcomm, укладену в минулому році, то стає ясно, що найбільший виробник смартфонів Китаї вибудовує ланцюжок ключових союзників, готуючись до виходу своїх недорогих пристроїв на нові ринки, в першу чергу, в Північній Америці.
В даний час пристрої Xiaomi продаються в шести країнах Азії та Бразилії, але компанія ніколи не заперечувала намір вийти на глобальний рівень, який дозволить їй досягти намічених цілей і виправдати свою високу ринкову вартість в $ 45 млрд.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас