Що почім: експерти розповіли, як зміняться ціни влітку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що почім: експерти розповіли, як зміняться ціни влітку

Особисті фінанси
1893
В Україні всього за декілька тижнів, як розповідає експерт Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Євген Дворнік, значно подешевшали капуста і огірки. Крім того, після травневих свят спостерігається зниження вартості свинини.
Влітку, за прогнозами економістів, рівень інфляції сповільниться, ціни на продукти знижуватимуться.
У червні, як прогнозують в УКАБ, борщовий набір подешевшає на 10%. Капуста і огірки втратили у своїй ціні майже 40-50%. Приміром, у Львові зараз оптова вартість капусти – 1 гривня за кілограм, це найнижча ціна по Україні. У Києві та на півночі країни середня вартість капусти 4 гривні за кілограм. На Заході України дешева капуста через те, що там площі цієї культури найбільші.
Вартість картоплі і буряків залишається стабільною. При цьому овочі нового врожаю коштують дорожче, ніж минулорічні продукти зі сховищ. Так, в середньому ціни на картоплю через новий врожай зросли на 4%.
Вартість цибулі в середньому по Україні знизилася на 50 копійок. Пропозиції стало більше і ціни трохи знизилися, пояснює Євген Дворнік. Все ще високою залишається ціна на моркву (в середньому 8-12 гривень за кілограм).
Як кажуть експерти аграрних ринків, після травневих свят вартість свинини знизилася на 10%. Пов’язано це з тим, що значно впав попит. Євген Дворнік зазначає, дешева свинина змушує виробників м’яса курки також переглядати ціни на свою продукцію.
“Оператори ринку говорять, що вартість курятини буде знижуватися. Закупівельна вартість свинини знижується, тому буде профіцит м’яса птиці, в результаті ціни будуть знижуватися. Найближчим часом можна очікувати зниження вартості філе. Скільки буде коштувати курятина, поки сказати складно”, – розповідає експерт.
Ціна на молоко в найближчий місяць не зміниться. Вже немає ефекту від сезону “великого молока”, який розпочався у березні – ціни стабілізувалися.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас