Кількість шахрайських листів у першому кварталі зросла на 789% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість шахрайських листів у першому кварталі зросла на 789%

Кримінал
422
За даними технологічної компанії PhishMe, кількість шахрайських електронних листів у першому кварталі цього року зросла в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 789% і досягла 6,3 млн.
При цьому 93% таких листів містили в собі так званий вірус-вимагач, який блокує роботу комп’ютера і вимагає грошовий викуп за розшифровку.
І якщо в січні подібні віруси можна було знайти тільки в 15% фішингових листів, то в лютому – вже 29%, а в березні – в 51% таких листів. Експерти компанії це зростання пояснюють тим фактом, що віруси-вимагачі стає все простіше розсилати, а така шкідлива програма пропонує найшвидше і найлегше повернення «інвестицій».
Інші типи кібератак, як правило, вимагають більше зусиль для отримання доходу, відзначають фахівці. Так, вкрадені номери кредитних карток потрібно встигнути продати і використати до того, як картки заблокують, хоча крадіжка особистих даних займає досить багато часу.
Фішинг – вид інтернет-шахрайства, метою якого є отримання доступу до конфіденційних даних користувачів, а саме логінів і паролів.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас