Кличко: Нові комунальні тарифи будуть непідйомними для більшості киян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко: Нові комунальні тарифи будуть непідйомними для більшості киян

Особисті фінанси
4414
Підвищення тарифів на опалення і гарячу воду в Україні є необгрунтованим, для більшості жителів столиці вони стануть непідйомними, вважає міський голова Києва Віталій Кличко.
“Вартість опалення для населення зросте з 17 грн до 31 грн за 1 кв. м, а вартість гарячої води – до 78 грн за 1 куб м! Такі тарифи є непідйомними для більшості киян, особливо – для пенсіонерів та сімей з дітьми, де працює один з батьків “, – цитує Кличка прес-служба КМДА.
Згідно з повідомленням, міський голова звернувся до Кабінету міністрів і Національну комісію з регулювання електроенергетики і комунальних послуг України (НКРЕУ) з вимогою переглянути рішення щодо зростання вартості газу, тарифів на опалення і гаряче водопостачання.
“У мене питання до Національної комісії: прораховувала вона спроможність населення платити встановлені нею збори? Чи розуміє Нацкомісія, що в комунальному господарстві може статися колапс – зупинка комунальних підприємств через кризу неплатежів?” – Цитує мера прес-служба.
На думку В.Кличка, рішення уряду і НКРЕУ про підвищення комунальних тарифів може мати непередбачувані наслідки: зубожіння населення, виселення сімей з квартир, зростання соціальної напруженості, руйнування комунальної галузі.
Як зазначив В.Кличко, оголошене Кабміном збільшення вдвічі вартості газу для підприємств, що забезпечують Київ тепловою енергією (ПАТ “Київенерго” та Дарницька ТЕЦ), викличе різке зростання тарифів на опалення і гарячу воду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас