Новим генсеком ОПЕК обрано представника Нігерії, - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новим генсеком ОПЕК обрано представника Нігерії, - Bloomberg

Енергетика
113
Новим генеральним секретарем Організації країн-експортерів нафти обраний Мухаммед Баркіндо, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на учасника засідання.
Раніше він вже виступав в.о. генсека картелю в 2006 році, а також очолював Nigerian National Petroleum Corp.
Іншими кандидатурами на пост глави організації були Махендра Сірегар з Індонезії і Алі Родрігес з Венесуели.
Представник ОПЕК уточнив на прес-конференції, що М.Баркіндо призначений генеральним секретарем організації з 1 серпня 2016 року.
В даний час членами ОПЕК є Алжир, Ангола, Еквадор, Іран, Ірак, Кувейт, Лівія, Нігерія, Катар, Саудівська Аравія, Об’єднані Арабські Емірати, Венесуела і Індонезія.
Відзначимо, ОПЕК поки не може прийти до конкретних цифр щодо квот на видобуток, так як Іран нарощує виробництво, а видобуток в Лівії і Нігерії нестабільна, заявив виконуючий обов’язки генерального секретаря організації Абдалла ель Бадрі.
“Нам потрібен час, щоб прийти до остаточного рішення – скільки ми виробляємо”, – сказав він.
“Ринок позитивний, ціни відновлюються. Я думаю, що в перспективі ми прийдемо до якоїсь цифри, але зараз це складно зробити через те, що Іран нарощує видобуток, і перебоїв з видобутком в Лівії”, – додав А. ель Бадрі .
А. ель Бадрі підкреслив, що “ОПЕК живий і залишається діючою організацією”. Міністр нафти Катару Мохаммед аль Сада зазначив, що це перший за останні роки засідання ОПЕК, яке проходить в умовах зростаючого ринку. “Ми бачимо, що тренд змінився, і ринок відновлюється. Ймовірно, ми більше не повернемося до того низького рівня, який був”, – сказав він.
“Ми сподіваємося, що інвестиції повернуться в нафтову галузь”, – додав міністр.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас