Вчені створили універсальну вакцину від раку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили універсальну вакцину від раку

Світ
3295
Німецькі вчені розробили універсальну вакцину від усіх видів раку. Ключовим компонентом вакцини є наночастинки, які містять РНК.
Вони потрапляють всередину імунних клітин і активують захисні системи організму, перешкоджають росту ракових пухлин.
Результати досліджень вчених були опубліковані в журналі Nature. Наночастинки-ліпоплекси, які були створені вченими, складаються з молекул РНК, що кодує інформацію про антиген, і ліпідної оболонки, що захищає молекули від руйнування організмом. Ліпоплекси несуть на своїй поверхні невеликий негативний заряд, що дозволяє їм потрапляти всередину дендритних клітин.
Дендритні клітини поглинають антигени – це речовини, як правило, чужорідні для організму, — і виставляють їх на своїй поверхні разом з білками головного комплексу гістосумісності. Тільки в такому вигляді антигени розпізнаються T-лімфоцитами, які активізують імунну систему організму на боротьбу з усіма носіями антигенів.
У ході експериментів на мишах учені змогли отримати свідчення того, що потрапляння ліпоплексів всередину дендритних клітин викликає протипухлинну імунну реакцію в організмі тварин. Перевірка невеликої кількості наночастинок на людях, які страждають на меланому, також продемонструвала активацію імунної системи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас