ФГВФО: Позичальники банку "Михайлівський" повинні повертати свої кредити виключно на рахунки банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО: Позичальники банку "Михайлівський" повинні повертати свої кредити виключно на рахунки банку

Кредит&Депозит
4730
У Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) стали надходити численні звернення від позичальників неплатоспроможного банку “Михайлівський” в зв’язку з тим, що вони отримали листи з підписами директора департаменту ризик-менеджменту банку і директора ТОВ “ФК” Плеяда “з вимогою здійснювати погашення поточної заборгованості перед банком за реквізитами іншої фінансової компанії – “Фагор”, повідомив ФГВФО на веб-сайті.
“Повідомляємо, що між нами, ПАТ” Банк “Михайлівський” і ТОВ “” ФК “Плеяда”, був укладений договір факторингу від 19 травня 2016 року, згідно з яким відбулася переуступка прав вимоги за кредитним договором, укладеним між ПАТ “Банк” Михайлівський “ і позичальником. надалі нами, ТОВ “ФК” Плеяда “отримані від ПАТ” Банк “Михайлівський” вимоги за кредитним договором були переуступлені на користь ТОВ “ФК” Фагор “, – цитує прес-служба ФГВФО лист позичальникам, датоване 20 травня.
Згідно з повідомленням ФГВФО, єдиним дійсним кредитодавцем за укладеними раніше договорами залишається банк “Михайлівський”, і погашення всіх кредитів, виданих банком “Михайлівський”, має здійснюватися виключно на його рахунку.
Фонд гарантування вкладів також повідомляє, що переуступка прав вимоги по кредитному портфелю банку “Михайлівський” відбулася на умовах, які дають всі підстави вважати ці угоди недійсними.
Як повідомлялося, за інформацією ФГВФО банк “Михайлівський” за кілька днів до визнання його неплатоспроможним продав карткові кредити на 682 млн грн за заниженими цінами. При цьому переуступка прав вимоги за кредитами банку “Михайлівський” іншим фінансовим компаніям відбулася 19 травня.
Банк “Михайлівський” зареєстрований 14 червня 2013 року. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2016 року за розміром загальних активів (2,954 млрд грн) займав 71-е місце в групі українських недержавних банків з 109 діючих в країні. Його регіональна мережа нараховує 83 відділення, 53 міні-офісу і більш ніж 2100 точок продажів по всій Україні.
Нацбанк визнав банк “Михайлівський” неплатоспроможним 23 травня і повідомив, що ще 23 грудня 2015 року його присвоїв фінустанові статус проблемного в зв’язку з ризиковою діяльністю, після чого вів роботу з акціонером і менеджментом щодо врегулювання ситуації.
Незважаючи на це 20 травня банк провів операції, за підсумками яких навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) виросла з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн.
Крім цього, 19 травня власник мережі з продажу побутової техніки та електроніки “Ельдорадо” Віктор Поліщук продав свою контролюючу 92,501% частку в ТОВ “Екосіпан”, якому належить 100% банку “Михайлівський”, групі інвесторів-фізичних осіб, жоден з яких не отримав більше 10%. Ця інформація була відображена в держреєстрі, проте в даний час бенефіціаром банку в ньому знову числиться В.Поліщук.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас