Розенко: Монетизація субсидій не вирішить проблему оплати за ЖКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко: Монетизація субсидій не вирішить проблему оплати за ЖКП

Особисті фінанси
1349
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко вважає, що в разі монетизації субсидій громадяни не використають ці кошти як плату за житлово-комунальні послуги, тому це може призвести до зростання заборгованості.
Про це він заявив в ефірі телеканалу “UA: Перший”.
“Питання монетизації субсидій стоїть постійно, але ми повинні чітко зрозуміти, що це плата за житлово-комунальні послуги і за газ. Ми повинні розуміти, що середній розмір субсидії становить приблизно 1200 – 1300 грн, а є субсидії і по 4 і по 5 тис . грн. Питання в тому, людина, яка отримує 1 тис. грн пенсії, понесе ці 4 тис. грн, які йому дасть держава в монетизованому вигляді, як плату за житлово-комунальні послуги і не виросте заборгованість, якщо ми просто дамо людям гроші?”, – сказав Розенко.
Він також зазначив, що не дивлячись на критику системи субсидій, зараз їх отримують 5,5 млн українських сімей.
“Ми розробляємо механізм не монетизації субсидій, а монетизації економії субсидій. Коли реально людина в наступному опалювальному сезоні заощадить певну частину від своєї субсидії на певних видах послуг, зокрема, на електроенергії і газопостачанні, в наступному сезоні ми зробимо можливість монетизувати цю економію, щоб вона її вклала або в утеплення, або в енергозберігаючі технології “, – підкреслив віце-прем’єр.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас