У Києві з'явиться платна дорога — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з'явиться платна дорога

Казна та Політика
6587
Відповідно до проекту, над яким працюватиме будівельна компанія з Португалії, в українській столиці з’явиться перша автотраса, за проїзд по якій буде стягуватися плата.
Як повідомляє портал “автоблог”, за планом вона повинна буде з’єднати Бориспільське і Столичне шосе, а її довжина складе 17 км. Будівництво фінансуватиметься за рахунок приватних осіб, тому цілком обгрунтовано, що інвестори розраховують на відповідні дивіденди.
Основна мета, яку переслідують розробники цього проекту, – розвантаження основних вулиць міста від великогабаритних вантажних транспортних засобів.
«З вартістю за проїзд поки що не визначилися, але з урахуванням того, що середньоєвропейський тариф проїзду по платних автотрасах становить дві гривні за кілометр, то передбачається, що за те, щоб покататися по київській платній дорозі автолюбителям доведеться розщедритися на суму 30-35 грн», – пише видання.
Цілком ймовірно, що плата буде стягуватися тільки за проїзд великовантажних автомобілів, для приватних автомобілістів проїзд може бути безкоштовним.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас