Дитина - найдорожче: Дитячий відпочинок подорожчав на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дитина - найдорожче: Дитячий відпочинок подорожчав на 20%

Особисті фінанси
891
Цього літа організований відпочинок школярів в Україні обійдеться батькам приблизно на 20% дорожче, ніж в минулому році. Про це говорять дані моніторингу ЗМІ вартості путівок в оздоровчі табори. У той же час, як стверджують експерти туристичного ринку, попит на путівки за кордон знизився майже наполовину, незважаючи на те, що ціна їх залишилася колишньою.
Як повідомили нам в прес-службі Міносвіти і науки (МОН), в цьому році по всій країні при школах відкриють 10 183 денних табори (в 60% шкіл), які будуть працювати з червня по серпень, – це приблизно стільки ж, скільки і рік тому. У них планують взяти близько 680 тис. дітей, або 18,3% від загального числа учнів, або майже 40% молодших школярів, так як в шкільні табори беруть тільки учнів перших – п’ятих класів. Як розповіла нам директор однієї з київських шкіл Надія Ткаченко, табори працюватимуть з 9:00 до 18:00. У програмі – триразове харчування, заняття в гуртках, екскурсії. День перебування обійдеться батькам у 18-20 грн (в 2015 р – 15 грн). До речі, тепер МОН вимагає, щоб у всіх таборах, включаючи шкільні, приділялася увага патріотичному вихованню дітей. Ще з новинок цього року – мовні тематичні зміни в шкільних таборах, де учні вдосконалюють свої знання у вивченні іноземної мови, перш за все англійської. Такими змінами охоплять близько 4,5% відпочиваючих учнів.
Також до послуг дітей – безліч скаутських, туристичних і козацьких таборів. Мінімальна зміна – 10 днів, з можливістю продовження, максимальна – 21 день. Найбільше екстриму – у козаків. Як розповіли нам в одній з козацьких шкіл в Черкаській області, діти 8-15 років живуть в лісі в наметах з ліжками, харчуються чотири рази на день. Крім традиційних скаутських турпоходів, орієнтування на місцевості і пісень біля вогнища з печеною картоплею, тут вивчають козацький побут, фольклор, дізнаються про подвиги героїв-отаманів, вчаться стріляти з лука, варити куліш, переправлятися через річку, плавати на байдарках. Для дівчаток додатково – вишивання та бісероплетіння, виготовлення народних іграшок, навчання слов’янським зачіскам на основі коси. 10 днів такого життя обійдеться батькам в 4500 грн (рік тому було 3600). Можна знайти і дешевше – за 3000 грн, але програма буде менш насиченою.
ЗА КОРДОН. Організований виїзд за кордон на відпочинок шкільних класів, мистецьких і спортивних приватних секцій скоротився в цьому році приблизно вдвічі – з 20-30 тис. дітей до 10-15 тис., повідомив директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук. “У валюті ціна не змінилася: в Болгарії зміна коштує близько $ 1000, але багато хто тепер їдуть в Карпати чи на південь України – це втричі дешевше”, – говорить Царук.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас