Єврокомісія заявила про необхідність введення спецнорм для "Північного потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія заявила про необхідність введення спецнорм для "Північного потоку-2"

Енергетика
566
Єврокомісія вважає за необхідне створення спеціальних норм, які зазвичай застосовуються при розбіжності різних законодавств, для проекту будівництва газопроводу “Північний потік-2” і чекає ідей від німецького регулятора, заявив віце-президент Єврокомісії з питань Енергосоюз Марош Шефчович.
“Зараз на експертному рівні ми повідомляємо нашому німецькому партнеру про висновки по юридичній оцінці проекту. Цей проект не повинен бути повністю заснований на російському законодавстві. Ми повинні створити спеціальну форму, структуру, яка зазвичай використовується при зіткненні різних правових порядків, в даному випадку Євросоюзу і Німеччини з російським (законодавством – ред.) “, – сказав він.
Ідеї про те, якою може бути ця “юридична структура”, ЄК хоче почути від німецької сторони, додав представник ЄК.
Він нагадав, що Німеччина створила міжурядову угоду з Норвегією, яка не входить до Євросоюзу, вона стосується всіх тих зон, які акцентувала Єврокомісія, в тому числі, виконання правил третього енергопакету.
Нагадаємо, на початку вересня 2015 року російський «Газпром» і компанії Shell, OMV, E.On. підписали угоду акціонерів спільної проектної компанії, яка буде займатися будівництвом газопроводу «Північний потік-2». У жовтні президент Росії Володимир Путін особисто дав старт будівництву газопроводу «Ухта – Торжок-2», який забезпечить поставки газу по газопроводу «Північний потік-2» для поставок газу з Росії до Європейського Союзу в обхід України.
Згодом уряди низки європейських країн звернулися до Єврокомісії з листом, в якому заявили, що проект будівництва “Північного потоку-2” суперечить інтересам ЄС. Вони закликали провести ретельну перевірку проекту газопроводу і широке обговорення «Північного потоку-2».
Віце-президент Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шевчович не раз заявляв, що Україна повинна залишатися важливою транзитною країною.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас