НКЦПФР посилила порядок ведення реєстру аудиторських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР посилила порядок ведення реєстру аудиторських компаній

Фондовий ринок
109
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на засіданні 31 травня затвердила зміни до порядку ведення реєстру аудиторських компаній, які можуть проводити аудиторські перевірки професійних учасників ринку цінних паперів.
Про це йдеться в повідомленні регулятора.
Комісія підвищила вимоги до аудиторських компаній, які хочуть бути включеними до реєстру.
Крім свідоцтва Аудиторської палати і мінімальної кількості працюючих за основним місцем роботи аудиторів, аудиторська компанія повинна надавати комісії свідоцтво про відповідність системи контролю якості, видане Аудиторською палатою, мати власний веб-сайт і здійснювати аудиторську діяльність не менше 3 років.
Крім того, передбачено, що аудиторська компанія в процесі здійснення своєї діяльності зобов’язана повідомляти НКЦПФР про всі зміни даних, зазначених у документах, що додавалися до заяви на внесення в реєстр, і подавати щорічно інформацію про результати своєї роботи.
Аудиторська компанія при виконанні завдання з обов’язкового аудиту фінансової звітності підприємства, при виявленні шахрайства по фінансовій звітності такого підприємства і бездіяльності з такого питання зобов’язана проінформувати про це НКЦПФР в письмовому вигляді.
Також відтепер аудиторська компанія може бути виключена з реєстру через відсутність надання аудиторських послуг професійних учасників ринку цінних паперів протягом 12 місяців з дати включення до реєстру.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас