Незабаром в Україні запрацюють 2 американські майданчики для продажу активів неплатоспроможних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Незабаром в Україні запрацюють 2 американські майданчики для продажу активів неплатоспроможних банків

Кредит&Депозит
1129
Національний банк України (НБУ) сподівається, що очікувана в найближчі дні поява американських майданчиків з продажу активів неплатоспроможних банків – Debt Exchange і First Financial Network – сприятиме більш ефективній та прозорій реалізації таких активів.
Про це повідомив директор департаменту управління ризиками НБУ Ігор Будник під час зустрічі керівництва НБУ з топ-менеджерами 40 найбільших банків країни.
“Незабаром в Україні почнуть діяти два американські майданчики з продажу активів неплатоспроможних банків – Debt Exchange і First Financial Network. Один вже зареєстровано, реєстрацію другого чекаємо протягом тижня”, – сказав І.Буднік.
При цьому він підкреслив, що майданчики мають величезний досвід роботи на світових ринках, що, в свою чергу, дасть змогу українським майданчикам вийти на новий рівень прозорості та ефективності.
Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 2016 року почав передачу всіх активів неплатоспроможних банків, які перебувають під заставою НБУ, виключно на продаж через державний електронний майданчик СЕТАМ.
Крім того, Фонд заявив про намір передавати для продажу на СЕТАМ не менше 50% інших активів.
При цьому в планах Фонду – в 2016 році отримати від продажу активів неплатоспроможних банків понад 7,5 млрд грн, з яких 3,8 млрд грн – від активів в заставі за кредитами рефінансування НБУ шляхом їх реалізації через СЕТАМ.
За даними ФГВФО, на кінець 2015 року загальна балансова вартість активів банків в ліквідації без урахування резервів становила 380 млрд грн, при цьому їх оціночна вартість – 80,5 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас