Президент Аргентини оголосив про переведення в країну своїх коштів з офшору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Аргентини оголосив про переведення в країну своїх коштів з офшору

Світ
1109
Президент Аргентини Маурісіо Макрі пообіцяв перевести 18 млн песо, які зберігаються на його рахунку на Багамських островах, назад в свою країну.
“Я дав вказівки керуючому перевести ці заощадження в Аргентину”, – сказав він журналістам. За словами глави, дані кошти можуть піти на покупку облігацій аргентинського казначейства.
Минулого тижня Макрі подав свою першу декларацію як глава держави. Відповідно до неї, стан президента за рік зросла майже в два рази: з 52,9 млн песо до 110 млн песо.
У квітні аргентинська прокуратура попросила суд провести розслідування щодо Макрі, підозрюваного у навмисному приховуванні своїх зв’язків з компаніями, зареєстрованими в офшорах. Президент відкинув звинувачення в порушенні закону і подав до суду прохання перевірити всі подані ним податкові декларації та інші документи.
Нагадаємо, чоловік, який передав журналістам “панамський архів”, заявив, що не працює на будь-яку державу або спецслужбу. Викривач під псевдонімом Джон Доу вимагав від влади держав, зокрема, прийняття законів про обов’язкову публікацію даних комерційних компаній.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас