Українці мусять прийняти «гіркі ліки» МВФ для виходу з кризи, - глава фракції БПП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці мусять прийняти «гіркі ліки» МВФ для виходу з кризи, - глава фракції БПП

Казна та Політика
7820
Глава фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Гринів вбачає єдину можливість для України для виходу з кризи – піти на всі умови, що прописані у Меморандумі з Міжнародним валютним фондом. Про це він сказав під час погоджувальної ради.
Гринів також наголосив, що кроки для поліпшення економічної ситуації в країні «не бувають швидкими».
«Виходу з хвороби – кризи – не буває без ліків, а ліки завжди гіркі… Пропозиції МВФ – це ліки, які має прийняти українське суспільство, щоб вилікуватись від хвороби», – підкреслив він.
Гринів також попросив колег не «спекулювати підняттям пенсійного віку та продажем землі, бо це – неправда».
Як раніше повідомлялось, голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко обурена відсутністю обговорення у парламенті та Кабміні підписаного президентом та прем’єр-міністром Меморандуму з Міжнародним валютним фондом.
«Поки були непарламентські тижні, за спиною у народу, парламенту, уряду, президент підписав таємний документ з МВФ. Я, як лідер фракції, його не бачила», – зазначила вона сьогодні на погоджувальній раді.
Тимошенко перерахувала пункти Меморандуму та зобов’язання, які на себе бере Україна. Серед них: зобов’язання скасувати мораторій на продаж сільськогосподарських земель, скасування пільг для сільськогосподарських підприємств, збільшення роздрібних тарифів на теплову енергію, газ, зменшення пільг освітянам.
«Також ідеться про тотальне скорочення освітянської мережі, мережі лікарняних закладів, скорочення працівників галузей освіти та охорони здоров’я», – зазначила вона.
Серед інших пунктів Тимошенко назвала «розпродаж стратегічних об’єктів за безцінь».
«МВФ треба не оці кроки, а треба баланс бюджету. Пропонуйте збалансування бюджету іншими шляхами», – підкреслила вона.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас