Volkswagen планує розширити асортимент електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen планує розширити асортимент електромобілів

Технології&Авто
476
Найбільший автомобілебудівний концерн Європи Volkswagen має намір розширити асортимент електромобілів.
Згідно з внутрішніми прогнозами групи, частка електромобілів на авторинках Євросоюзу, США та Китаю до 2025 року може досягти 25%, а до 2030 року – 50%.
За словами глави концерну Маттіаса Мюллера, Volkswagen повинен “істотно збільшити” частку електромобілів в модельному ряді, щоб досягти цілей зі скорочення викиду вуглекислого газу в атмосферу, які все сильніше посилюються.
“Політичний тиск на нашу галузь продовжить рости”, – заявив М.Мюллер, виступаючи перед керівництвом концерну в Гамбурзі, повідомляє галузеве видання Automobilwoche.
Електромобілі грають важливу роль в новій бізнес-стратегії VW, згідно з якою концерн планує до кінця 2025 року збільшити продажі машин з електричними двигунами до 1 млн на рік, або близько 10% від поточного обсягу продажів. З 2014 року концерн продав у цілому 64 тис. електромобілів.
М.Мюллер також повідомив, що VW веде з іншими автовиробниками переговори з розвитку інфраструктури для зарядки електромобілів. Як пише газета Handelsblatt, Volkswagen вкладе до 10 млрд євро в будівництво великого заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів. Однак прес-служба VW назвала ці відомості домислами.
В цілому нова бізнес-стратегія Volkswagen налічує вісім ключових ініціатив, включаючи в числі іншого перегляд структури підрозділів і портфеля брендів, розвиток профільного бізнесу, упор на цифрові технології і забезпечити сталий розвиток компанії, а також відносини зі стратегічними партнерами, угоди M & A в галузі і створення спільних підприємств.
В даний час група пропонує споживачам три моделі електрокарів (Volkswagen e-Up і e-Golf, а також Audi R8 e-tron) і шість варіантів гібридних автомобілів: Volkswagen Golf GTE, Passat GTE, Audi A3 Sportback e-tron, Q7 e- tron quattro, Porsche Panamera S E-Hybrid і Cayenne S E-Hybrid.
До кінця 2020 року передбачається виведення на ринок 20 нових моделей з електричними і гібридними двигунами.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас