Вперше в історії цілу країну підозрюють у крадіжці грошей у банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше в історії цілу країну підозрюють у крадіжці грошей у банків

Кримінал
2592
Північну Корею запідозрили в першому в історії зломі іноземних банків, скоєному державою, наводить New York Times дані дослідження компанії Symantec, що спеціалізується на інформаційній безпеці.
Йдеться про зломи неназваного банку в Філіппінах в жовтні і в’єтнамського банку Tien Phong в грудні 2015 року, а також зломі Центробанку Бангладеш в лютому, коли було вкрадено $ 81 млн.
Фахівці з Symantec, вивчивши ці випадки, виявили, що хакери використовували програмний код, задіяний в двох інших атаках: зломі Sony Pictures в грудні 2014 року і атаках на південнокорейські ЗМІ і банки в 2013 році.
“Якщо ви вважаєте, що Північна Корея стояла за тими атаками, тоді зломи банків – також робота КНДР”, – сказав співробітник Symantec Ерік Чен. За його словами, “ніколи ми не бачили, щоб держава прийшла і вкрала гроші, це вперше”.
Злом Sony Pictures пов’язували з КНДР через вихід фільму “Інтерв’ю”. Це комедійний бойовик про американського журналіста і його продюсера, які відправляються в КНДР для інтерв’ю з главою держави Кім Чен Ином. Спецслужби за сюжетом доручають співробітникам ЗМІ вбити північнокорейського лідера.
За матеріалами:
The New York Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас