Курячі яйця в Україні несподівано стали дорожчати в травні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курячі яйця в Україні несподівано стали дорожчати в травні

Особисті фінанси
1044
Курячі яйця в Україні несподівано стали дорожчати в травні, за 10 днів другої декади додали в ціні на 1,10 грн за десяток через цінові війни виробників, повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
“Тут все пов’язано з ціновими війнами. Спочатку найбільший виробник вирішив” задавити “всіх дрібних, була тенденція до зниження цін, приблизно місяць ціна на яйця падала. Але з початку травня вона почала рости, другу декаду збільшується, за 10 днів яйця подорожчали на 1 грн. 10 коп. за десяток “, – сказав Дорошенко.
При цьому експерт зазначив, що в подальшому яйця дорожчатимуть.
“Якщо вже проявилася тенденція до зростання, швидше за все, збережеться. Якщо виробник не домігся своєї мети зниженням ціни, буде намагатися досягти її підвищенням маржі до тих же самих 300%, які були раніше. Ймовірно, що найближчим часом яйця дорожчатимуть на гривню -півтора в тиждень “, – вважає він.
Нагадаємо, в перші чотири місяці 2016 року яйця подешевшали більше інших продуктів. Через перевиробництво і закриття частини зовнішніх ринків для українських виробників ціна на них з січня до кінця квітня впала на 60%.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас