Фіскальна служба домовилася з США про взаємодопомогу між митницями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіскальна служба домовилася з США про взаємодопомогу між митницями

Казна та Політика
138
Державна фіскальна служба домовилася з США про взаємодопомогу між митницями.
Відповідну угоду підписано в понеділок, 23 травня.
Угода передбачає створення правових підстав для розвитку двостороннього співробітництва, взаємної адміністративної допомоги в митній сфері між Україною і США.
Імплементація положень угоди сприятиме спрощенню порядку обміну інформацією, необхідною для попередження, розслідування та припинення митних правопорушень, що завдають шкоди економічним інтересам обох країн, а також розвитку міжнародного співробітництва між Україною та США.
Згідно з даними ДФС, протягом 2015 року в митні органи США українською стороною було направлено 23 запити про надання адміністративної допомоги в проведенні перевірок законності зовнішньоекономічних операцій та отримано 4 відповіді (в тому числі на запити, які прямували в попередні роки).
За результатами обробки зазначених відповідей митницями ДФС у 2015 році задокументовано 92 факти порушень митного законодавства України на суму понад 15,8 млн гривень.
Нагадаємо, в кінці квітня міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що США мають намір надати Україні 4 млн доларів на залучення міжнародних радників в рамках програми по фінансуванню консалтингових послуг для реформування української митниці.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас