Абромавичус: Всі гарні речі в Україні відбуваються тільки при зовнішньому тиску — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абромавичус: Всі гарні речі в Україні відбуваються тільки при зовнішньому тиску

Казна та Політика
1122
Колишній міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус вважає проект із залученням іноземців в уряд вдалим.
“Він вдався. Але міг би вдатися ще більше. Принаймні, я побачив, що, незважаючи на весь опір, у нас є критична маса людей з правильними підходами. Але всі гарні речі, що відбуваються в нашій країні, на жаль, поки відбуваються тільки при зовнішньому тиску. Закони приймаються, щоб отримати безвізовий режим або допомогу МВФ. По-іншому не виходить”, – говорить він.
У той же час, на думку екс-міністра, допомога західних партнерів Україні теж могла б бути більшою.
“Коли я зустрічався з ними, то говорив, що отриманої допомоги достатньо лише для стабілізації ситуації, але не вистачає для ривка вперед”, – сказав він.
Також колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус не виключає, що керівництво України використовувало міністрів-іноземців, запрошених на роботу до Кабміну, як вітрину для західних партнерів.
“Може, і був частково такий задум, але я все ж схиляюся до того, що спочатку планувався якийсь симбіоз експатів і українців. Задній хід включили, коли зрозуміли, що ми реально добиваємося очищення влади і боремося з корупцією”, – сказав він.
Екс-міністр також не вважає, що його заява про тиск заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка на роботу Міністерства остаточно розвалила Кабмін Яценюка.
“Тоді вже і так вже йшлося про те, хто буде в Кабміні, а хто ні: у когось закінчилися фінансові можливості працювати безкоштовно, у когось заряд, у когось не було сил боротися з вітряними млинами. Моя заява стала каталізатором, але переформатування уряду вже зріло. Це було питання часу – тижня-другого”, – зазначив Абромавичус.
Як відомо, 3 лютого 2016 року Айварас Абромавичус заявив, що йде у відставку. “Причина: різка активізація блокування скільки-небудь системних і важливих реформ в нашій країні”, – заявив він на брифінгу. Міністр також звинуватив одного з лідерів фракції “Блок Петра Порошенка” Ігоря Кононенка в тому, що він намагається лобіювати призначення своїх людей на керівні посади в міністерстві і ряді великих держпідприємств, підконтрольних Мінекономіки.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас