У МВФ розповіли, як ставляться до валютного посилення Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ розповіли, як ставляться до валютного посилення Україні

Казна та Політика
2135
Міжнародний валютний фонд вважає валютне посилення винятковим запобіжним для стабілізації ситуації в країні.
Про це повідомив представник МВФ в Україні Жером Ваше.
“В цілому, ми не вважаємо валютний контроль панацеєю. Такий контроль повинен вводитися тоді, коли немає іншого способу вирішення проблеми. І в цьому у нас з Національним банком сходяться погляди на речі. У минулому році ситуація з валютою була дуже складною на тлі військового конфлікту . У таких ситуаціях ми просимо країни надати план дій і обіцянку поступово зняти такі обмеження, коли умови будуть сприятливими “, – сказав він.
Ваше додав, що плани щодо скасування обмежень не мають певних часових меж і повинні втілюватися тоді, коли буде поліпшення з припливом депозитів населення в банківську систему і зростанням золотовалютних резервів країни.
Представник МВФ також похвалив Нацбанк за посилення контролю над банківською системою для запобігання відмиванню грошей і за кроки, спрямовані на розкриття реальних власників банків.
Зазначимо, Міжнародний валютний фонд вважає критично важливим реформування податкової сфери, держпідприємств і рішення проблем в банківському секторі для продовження співпраці з Україною.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас