В ЄС прокоментували "перенесення" безвіза з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС прокоментували "перенесення" безвіза з Україною

Казна та Політика
2633
Євросоюз окремо не виділяє Україну серед інших третіх країн в процесі прийняття рішення про скасування візового режиму.
Про це в Брюсселі заявив офіційний представник керівного інституту ЄС.
“Перенесення? Ми ніколи не називали поки конкретних дат. Питання про скасування візового режиму для України буде розглянуто на наступному засіданні Ради ЄС 10 червня. Також нам ще треба обговорити це питання з Європарламентом”, – пояснив він ситуацію.
Дипломат нагадав, що, крім України, як відомо, сьогодні в процесі “безвіза” актуально йдеться про Туреччину, Грузію і Косово.
“Так, насправді, сьогодні Рада ЄС розгляне і прийме зміни в механізм можливого призупинення безвізового режиму для третіх країн, якщо для цього будуть підстави. Але це відбудеться не через Україну, а в загальному контексті візової політики ЄС”, – підкреслив офіційний представник керівного інституту ЄС.
Він також зазначив, що сьогодні в Брюсселі проходить надзвичайне засідання Ради ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ: “Але воно терміново скликано не через Україну”.
Відзначимо, посол ЄС в Україні Ян Томбінський запевнив, що запровадження безвізового режиму між Україною і ЄС йде за планом і ніяких затримок немає.
Про це він заявив журналістам після підписання угоди про спільну програму підтримки ЄС-ЄБРР “EU4Business”, коментуючи питання реалізується процес запровадження безвізового режиму відповідно до плану,
Раніше посол України при ЄС Микола Точицький в інтерв’ю “Європейської правді” заявив, що країни ЄС обговорюють можливість перенесення введення безвізового режиму для України.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас