Виплати переможцям паралімпіад зрівняють з олімпійськими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виплати переможцям паралімпіад зрівняють з олімпійськими

Казна та Політика
392
Суми преміальних для українських спортсменів, які завоюють медалі на Паралімпіаді, будуть збільшені.
Про це повідомив міністр молоді та спорту Ігор Жданов.
«Міністерство фінансів завізувало проект постанови Кабінету міністрів України про збільшення суми преміальних для українських спортсменів – паралімпійців і дефлімпійців та їхніх тренерів до рівня олімпійців», – сказав Жданов, уточнивши, що збільшення буде здійснюватися поступово.
За його словами, в даний час сума виплат для олімпійців у кілька разів більша, ніж для спортсменів з інвалідністю.
Міністр підкреслив, що українські спортсмени з інвалідністю успішно складають конкуренцію своїм колегам з інших країн, займаючи високі місця на змаганнях і в неофіційному заліку за кількістю завойованих нагород на Паралімпіаді. Тому зрівняння сум винагороди буде справедливим, вважає він.
Нагадаємо, в Сочі-2014 українські паралімпійці завоювали 25 медалей. Тоді преміальні виплати склали: 800 тис. грн за «золото», 550 тис. грн за «срібло» та 280 тис. грн за «бронзу».
Водночас українським олімпійцям вдалося взяти в Сочі лише дві медалі – «золото» в жіночій естафеті з біатлону та «бронзу» в спринті. За «золото» держава виплатила $125 тисяч, за бронзу – $55 тисяч. Варто уточнити, що призові паралімпійцям рахують у гривнях, а олімпійцям – в доларах.
Цікаво, що країни – визнані лідери Олімпіад – зазвичай платять своїм спортсменам невеликі суми, оскільки ті непогано заробляють на комерційних стартах і отримують пристойну фінансову підтримку від держави.
Так, американці платять за “золото” $25 тисяч, німці – $20 тисяч, Норвегія, Хорватія та Швеція винагород взагалі не виплачують.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас