Ситник про офшори Данилюка: Це порушення закону, але не кримінал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ситник про офшори Данилюка: Це порушення закону, але не кримінал

Кримінал
940
Причетність міністра фінансів Олександра Данилюка містить ознаки порушення Антикорупційного законодавства, але не є кримінальним правопорушенням.
Про це в середу під час парламентських слухань заявив голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.
“Що стосується міністра фінансів новопризначеного, він був в Антикорупційному бюро, давав пояснення, надав всі документи з цього приводу. Звичайно, це порушення в частині антикорупційного законодавства. Але в частині кримінального правопорушення, якщо ці офшори не використовуються з метою вчинення злочину, це не є кримінальною діяльністю “, – сказав він.
При цьому він назвав прикладом кримінального правопорушення при використанні офшорів зареєстроване в НАБУ провадження щодо виведення коштів збанкрутілих банків за кордон.
Як відомо, перед призначенням на посаду міністра з’явилася інформація, що Данилюк, працюючи на держслужбі в Україні, залишався директором лондонських компаній Rurik Real Estate Investment і CEE Investment & Advisory LLP.
Данилюк все заперечував, заявляючи, що не має відношення до бізнесу з 2010 року.
Однак 21 квітня Данилюк написав на своїй сторінці в Facebook, що дійсно є директором трьох компаній: двох – на Кіпрі і однієї на Кайманових островах.
Журналіст програми “Схеми” Наталія Седлецька заявила, що Данилюк зізнався після того, як журналісти “притиснули” його документами.
Прем’єр Володимир Гройсман заявив, що компетентні органи повинні розслідувати цю справу.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас